Prosedur penghantaran dan masa penghantaran yang diambil?


Destinasi - Malaysia

Servis Kurier : Poslaju Malaysia & GDex

Isnin hingga Jumaat

Jika pihak kami menerima dan dapat mengesahkan pembayaran sebelum 12:00 tengah hari dari Isnin - Jumaat, pesanan dijamin akan dikutip oleh pihak servis kurier pada hari yang sama dan mungkin akan sampai ke destinasi pada keesokan harinya (bergantung pada destinasi penghantaran), atau bagi sesetengah kawasan mungkin mengambil masa 2 hingga selewat-lewatnya 5 hari bekerja, tetapi berkemungkinan sedikit kelewatan akan berlaku bagi sesetengah kawasan pedalaman.

Jika makluman pembayaran dibuat selepas waktu yang ternyata di atas, kutipan pesanan oleh pihak servis kurier mungkin masih lagi dapat dilakukan pada hari yang sama, bagaimanapun jika tidak berkesempatan masa, kutipan pesanan akan ditunda pada hari bekerja yang berikutnya.

Sabtu (Sabtu pertama, Ahad, Cuti umum - CUTI, tiada penghantaran akan dibuat)

Bagi hari Sabtu pula, kecuali Sabtu pertama pada setiap bulan, pihak AFTL hanya bekerja setengah hari iaitu dari pukul 8:30 pagi hingga 12:30 tengahari. Hanya pesanan yang dibayar pada selewat-lewatnya sebelum pukul 10 pagi dapat diproses dan dikutip oleh pihak servis kurier pada hari yang sama. Pembayaran pesanan yang dimaklumkan selepas dari waktu tersebut akan ditunda pemprosesannya pada hari Isnin atau pada hari bekerja yang berikutnya.


Destinasi - Antarabangsa

Buat masa kini pihak kami masih lagi dalam proses persediaan untuk penghantaran ke 10 buah Negara. Oleh kerana proses ini masih belum selesai, kami terpaksa menutup terlebih dahulu eksport produk ke luar negara.

'Cadangan' Kurier Service yang akan digunakan : Poslaju Antarabangsa, UPS & DHL